Brons op het EK voor Jasmien de Koeyer

“Het is nog steeds onwerkelijk”, vertelt een blije Jasmien de Koeyer nadat zij op het EK Young Riders in Roosendaal een prachtige bronzen medaille in de individuele proef heeft gewonnen. De Zeeuwse amazone hield zich kranig staande in een klassement waarbij de rest van de top 5 uit ijzersterke Duitsers bestaat. In eerste instantie stond de amazone op de ondankbare vierde plek, maar het herstellen van een rekenfout liet haar een plaatsje stijgen.

“Het duurde vrij lang voordat de laatste score binnen was”, licht Jasmien toe. “Bij de jury bij B was de computer uitgevallen en ze hadden alles met de hand nageteld. Esperanza scoorde voor haar gangen bij alle jury’s een 8 of een 9, bij de jury bij B was er per ongeluk een 6 ingevoerd.”

Hoogst haalbare

De twintigjarige De Koeyer, voor wie het haar derde EK is, kijkt tevreden terug op haar verrichting. “Esperanza liep een hele fijne proef. Ik heb zonder fouten proberen te rijden. Het wordt ook heel erg beloond als je een elegant beeld zonder foutjes kunt laten zien. Mijn doel was om het hoogst haalbare eruit te halen en dat is zeker gelukt. Het is mijn laatste Young Riders-jaar. Alles wat ik nu nog kan meenemen is prachtig, maar ik moet het nog wel een beetje tot mij door laten dringen dat ik brons heb gewonnen. Dat komt ongetwijfeld vanavond met de prijsuitreiking en ik als enige Nederlandse op het podium sta.”

Lees de rest van het artikel op de website van de Hoefslag.

Reacties zijn gesloten.