Hengsten

Dream Boy (Vivaldi x Ferro)


geb: 2008, 1.70 m. zwart KWPN, Oldenburger Verband, Denemarken

stamboom dreamboy1

Dream Boy werd door Tim Coomans gefokt en werd opgeleid door amazone Gerdine Maree. Zij bracht hem in 2014 uit in de hengstencompetitie waar hij een mooie vierde plaats behaalde. Met haar won hij het brons op de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden.

In 2016 ging de hengst in training bij Hans Peter Minderhoud. Eén van de hoogtepunten van het afgelopen jaar waren de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo waar Dream Boy onder Hans Peter Minderhoud de zilveren medaille in de Lichte Tour won.

Al sinds januari vorig jaar wordt Dream Boy (Vivaldi x Ferro) door Hans Peter Minderhoud gereden. Sinds dit jaar is  negenjarige KWPN-hengst, die tot dusver helemaal in het bezit was van T.J.M. Coomans, J.T.M. Maree en Stal Brinkman was,  ook voor een deel van Glock.

Hij wordt herhaaldelijk geroemd om zijn kracht in de verzamelde oefeningen. Zijn opvallend goede achterbeengebruik is de oorsprong en natuurlijke basis waarop deze kwaliteit is gebaseerd. Hoogtepunten waren het behalen van de finale tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in het Duitse Verden en een hoge notering in de Pavo Cup.

Niet alleen in de sport, maar ook in de fokkerij weet GLOCK’s Dream Boy te overtuigen. In 2016 namen elf van zijn dochters deel aan de nationale merriekeuring, waaronder vier provinciale kampioenes en twee reserve-kampioenes. Ook bij de KWPN-hengstenkeuring wist een zoon van Dream Boy de reservekampioenstitel mee naar huis te nemen. Vijf van zijn nakomelingen stonden bovendien in de VSN-finale (Verenigde Sportpaardenhandel Nederland) in de top-tien.

Dream Boy’s moeder Resia is een elitemerrie, deed een goede verrichting en komt uit een familie die meerdere goede dressuurpaarden bracht. Haar vader Ferro komen we steeds vaker tegen in de pedigree van meerdere topdressuurpaarden waaronder Undercover (Edward Gal), Valegro (Charlotte Dujardin) en Utopia (Carl Hester).

Dream Boy’s vader Vivaldi staat bekend als dressuurvererver bij uitstek.

Dream Boy is beschikbaar bij Dekstation Westland in Honselersdijk en Brinkman in Twello.

Reacties zijn gesloten.