Fokkerij

Tim Coomans Dutch Sporthorses heeft fokmerries met uitstekende bloedlijnen die voor sterke en goed bewegende veulens zorgen. De merries en veulens beschikken over ruime loopstallen en beschikken over de beste verzorging. Een groot aantal veulens van Tim Coomans Dutch Sport Horses heeft zich ontwikkeld tot goede sportpaarden.

Fokker van het jaar 2012

In Heerjansdam vond op 6 juli 2012 op de vertrouwde accommodatie van Rijvereniging de Develruiters de Centrale Keuring voor de regio Zuid-Holland plaats. Het publiek kon genieten van een goede mix van sport en fokkerij. Voor zowel het eerste als het laatste onderdeel was kwaliteit ruim voorhanden.

In de kampioenskeuring van de driejarige dressuurpaarden deden vijf merries mee, vier hiervan verdienden met hun optreden een uitnodiging voor de NMK. Bij de finalisten waren drie dochters van Apache en twee van Ziësto. Kampioen werd Elegance TC (Ziësto uit Roseanne van Gouverneur), een zeer fraai gemodelleerde bruine, die ook nog eens fantastisch bewoog. Ze komt van de stal van Tim Coomans. Het was een bijzondere geslaagde dag voor deze paardenman pur sang uit Oud-Beijerland, want hij werd tevens uitgeroepen tot Fokker van het Jaar 2012. Een ander fokproduct van hem, TC Dolly (Ziësto uit Tiffany’s Monday van Osmium), met Jessica Buying in het zadel, ging aan kop in de selectie bij de vierjarigen voor de halve finale van de Pavo Cup.

In de strijd om het Dagkampioenschap moest Elegance TC het opnemen tegen de winnares van de vier tot en met zevenjarige stermerries, Daisy van Wittenstein (Johnson uit Ziggy van Wittenstein ster prok IBOP(dres) van Florencio) van f/g C.J van Pernis en M. van der Klei uit Monster. Deze royaal ontwikkelde bruine gaf goed partij, maar kon het toch net niet winnen van Elegance TC.  De jury, bestaande uit Ine van Deurzen, Dirk Reijne en Arie Hamoen, was bijzonder enthousiast over deze beide merries.

Bron: KWPN