Fokkerij

TC Dutch Sporthorses heeft fokmerries met uitstekende bloedlijnen die voor sterke en goed bewegende veulens zorgen. De merries en veulens beschikken over ruime loopstallen en beschikken over de beste verzorging.

Vanwege de prestaties van Tim Coomans als fokker is hij in 2012 uitgeroepen tot Fokker van het jaar!

Binnenkort: Schema met fokmerries en van welke hengst ze drachtig zijn

 

Vele nakomelingen uit eigen fokkerij lopen of liepen succesvol in de dressuursport. Ook heeft TC Dutch Sporthorses bij een groot aantal paarden een belangrijke rol gespeeld in de opleiding tot top-dressuurpaard. Hieronder vindt u een aantal van de paarden die bij TC Dutch Sporthorses zijn gefokt of getraind:

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy

Paarden door Tim Coomans gefokt:

  • Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi x Ferro) is een van de bekendste fokproducten van Tim. Hij loopt zeer succesvol onder Hans Peter Minderhoud en heeft bijna alle grote wedstrijden al gezien. Dream Boy zou zelfs verschijnen op de Olympische Spelen die vanwege Corona zijn uitgesteld. Wel heeft hij al geschitterd op vele andere podia. Daarnaast is Dream Boy ook zeer succesvol in de fokkerij. Hij heeft meerdere goedgekeurde zonen en kampioens-merries voortgebracht.
  • Great Lady TC(Bretton Woods x Osmium) is een van de toppaarden van onze stalamazone Jeanine Nieuwenhuis. Great Lady is succesvol in de U25 uitgebracht en toont veel aanleg voor een toekomst als Grand Prix-paard. (mede-eigenaar: E. Reijnders)
  • Cheatodon (Vic x Gouverneur) loopt onder Isabel Cool en heeft al vele successen behaald, waaronder twee jaar achtereenvolgend (2018 en 2019) de gouden medaille in de BK Diamond Cup (Midden Tour).
  • TC Washington (Polansky x Contango) liep onder Jessica Buying, die destijds stalruiter was bij TC Dutch Sporthorses succesvol ZZ-Zwaar en later schitterde Washington onder Geert-Jan Raateland in de Midden Tour.
Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene

Paarden die hun opleiding hebben genoten bij TC Dutch Sporthorses:

  • TC Athene (United x Jazz) is de koning van de stal bij TC Dutch Sporthorses. Hij wordt gereden door Jeanine Nieuwenhuis. In 2020 hebben zij op hun laatste U25 EK een gouden en twee zilveren medailles in de wacht gesleept. Jeanine heeft met Athene ook de eerste overwinning in de Senioren-klasse al binnen.
  • Esperanza (Desperados FRH x Krack C) is het toppaard van Jasmine de Koeyer. Zij heeft met Esperanza al meerdere EK’s gereden en is momenteel A-kader lid in de U25.
  • Brother de Jeu (Voice x Jazz) wordt gereden door Antonia Ramel op Grand Prix niveau. Zij zat met hem in het Zweedse Team tijdens het EK Rotterdam in 2019. Brother de Jeu is door Antonia aangekocht op de EDS.
  • TC Ravel (Contango x Democraat) liep onder Steffen Peters in 2008 op de Olympische Spelen in Hong Kong. (Hoefslag artikel: TC Ravel)
  • Lancet (Wenzel I x Shogun XX)liep onder Imke Schellekens-Bartels op de Olympische Spelen in 2004