Dreamboy (Vivaldi x Ferro)

Geb: 2008, 1.70m, zwart, goedgekeurd: KWPN, Oldenburger, Deens Warmbloed, WFFS-negatief

 

Dream Boy werd door Tim Coomans gefokt en werd opgeleid door amazone Gerdine Maree. Zij bracht hem in 2014 uit in de hengstencompetitie waar hij een mooie vierde plaats behaalde. Met haar won hij het brons op de wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Winnaar teamzilver op WK 2019 en EK 2019
Deelnemer FEI Wereldbekerfinale  2019, winnaar WB Mechelen
Nakomelingen winnen Pavo en Subli Cup, zijn verrichtingstoppers
Best fokkende zoon van preferente Vivaldi, fokwaarde dressuur 147
Door zich te plaatsen voor de FEI Wereldbekerfinale heeft GLOCK’s Dream Boy zich definitief bij de wereldtop gemeld. In de eindstand van de West-Europese league bezetten ze de zesde plaats na een uitstekend indoorseizoen 2018/2019. Met Hans Peter Minderhoud won GLOCK’s Dream Boy de wereldbekerwedstrijd van Mechelen, ze waren derde in London, vierde in Den Bosch en vijfde in Amsterdam. Topklasseringen waarmee GLOCK’s Dream Boy zich tot de meest succesvolle hengsten van het afgelopen seizoen mag rekenen.

Vorig jaar nam GLOCK’s Dream Boy met het Nederlands team met succes deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon. In de Grand Prix eindigde Dream Boy als tienjarige in zijn eerste internationale kampioenschap op de mooie 17e plaats. In de Grand Prix Special waardeerden de juryleden zijn optreden met de 20e plaats. Daarmee werd team Oranje vijfde in de Landenwedstrijd en verzekerde Nederland zich van een ticket voor de Olympische Spelen 2020 in Japan.

2018 was voor GLOCK’s Dream Boy het jaar van zijn Grand Prix-debuut, werden ze tweede op het NK in Ermelo en daarmee gekozen in het Nederlandse team. Het was ook het jaar waarin zijn zonen Kevin (mv.Kennedy) en Jheronimus (v.Jazz) bij het KWPN werden goedgekeurd. Inmiddels zijn 11 zonen bij verschillende Europese stamboeken goedgekeurd. Zijn zoon Kane (mv.Krack C) is dit voorjaar goedgekeurd bij het SWB in Zweden en werd als kampioen gehuldigd.

GLOCK’s Dream Boy is dan ook één van de meest populaire dressuurhengsten in Europa. Zijn nakomelingen scoren bijzonder goed op de Nationale Keuringen, in de verrichtingstesten en in de jonge-paarden-wedstrijden. Zijn zoon Holliday (mv.Michelangelo) werd in 2019 met Gerdine Maree tweede in het KNHS-Indoorkampioenschap ZZ-licht.

Dankzij de uitstekende prestaties van zijn nafok is de KWPN-fokwaarde dressuur berekend op 147 met een betrouwbaarheid tussen de 80 en 89%. Ook zijn exterieur en bewegingsfokwaarden (respectievelijk 113 en 116) zijn uitzonderlijk hoog.

GLOCK’s Dream Boy is de beste presterende en best fokkende zoon van de preferente Vivaldi. Hij is gefokt uit de elitemerrie Resia, een dochter van Olympische dressuurhengst Ferro. Zijn overgrootmoeder Caresia is ook de overgrootmoeder van de dubbele kampioenshengst Kremlin MD (v.Governor).

Dream Boy is beschikbaar bij Dekstation Westland in Honselersdijk en Brinkman in Twello.