Blue Horse Monte Carlo TC; topper van KWPN Hengstenkeuring

Blue Horse Monte Carlo TC, ons eigen fokproduct bleek de topper van KWPN Hengstenkeuring.

Monte Carlo TC werd al lange tijd in mede-eigendom gehouden met Joop van Uytert en Nico Witte, die het paard als veulen in de EDS deels hebben gekocht. Nadat Monte Carlo TC premiehengst werd is hij voor de helft verkocht aan Blue Horse.

Blue Horse Monte Carlo TC werd vervolgens Reservekampioen van de Dressuurhengsten bij het KWPN met een geweldige score van 88 punten, een half punt minder dan de Kampioen.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport Blue Hors Monte Carlo TC:

Blue Hors Monte Carlo TC is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zeer goed taktmatig, actief, schrijdend, zeer goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is heeft zeer veel kracht en afdruk, is goed van ruimte met een goede voorbeentechniek, het achterbeen komt daarbij goed tot dragen. De galop is bergop met een zeer goede kracht, afdruk en ruimte en daarbij een goede balans. Blue Hors Monte Carlo TC beweegt met een goede houding, veel balans en zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Blue Hors Monte Carlo TC zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stap 9.0 / Draf 8.5 / Galop 9.0 / Souplesse 8.5 / Houding & Balans 8.5 / Rijdbaarheid & Instelling 9.0 / Aanleg als dressuurpaard 9.0 / Totaal 88.0 pnt

Niet alleen bij de KWPN Hengestenkeuring was Monte Carlo succesvol, ook bij de Deense Hengestenkeuring en 14-dagentest blonk hij uit.

Hier kreeg Blue Horse Monte Carlo TC een 10 voor het interieur, een 8 voor de stap, een 9 voor de draf, galop en rittigkeit (jury) en een 8,5 voor de rittigkeit van de gastruiter.

Blue Horse Monte Carlo TC is beschikbaar bij Hengstenstation Van Uytert.