Joop TC (Ravel x Krack C)

geb: 2014, Donkerbruin, 1.68m, Goedgekeurd: KWPN,  WFFS-negatief

  • enige goedgekeurde zoon van wereldbekerwinnaar Ravel
  • gefokt uit prestatiestam van Wensie
  • Joop TC heeft een zeer goede instelling en bewerkbaarheid
  • interessante vrije bloedvoering

Met de derde plaats in de finale van de Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden tijdens Jumping Amsterdam onderstreepte Joop TC zijn aanleg als dressuurpaard.
In het KWPN Verrichtingsonderzoek werd dat al onderkend. De commissie beloonde zijn galop, zijn ‘rijdbaarheid en bewerkbaarheid’ en zijn ‘aanleg als dressuurpaard’ met een 8,5. Met verder 8-en voor stap, draf, souplesse en houding & balans was het totaalresultaat van zijn verrichtingsrapport 82 punten.

Zijn rapport is dan ook lovend:
Joop TC is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, krachtig met zeer veel gedragenheid en een goede ruimte. Joop TC beweegt met een goede beentechniek, een goede zelfhouding en een goede balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Joop TC veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Zijn talent heeft Joop TC dan ook niet van een vreemde. Zijn vader Ravelwas met de Amerikaan Steffen Peters jarenlang een van de beste en meest winnende dressuurpaarden ter wereld. In 2009 wonnen ze de Wereldbekerfinale in Las Vegas. Een jaar eerder bij de Olympische Spelen in Hong Kong veroverden ze individueel de bronzen medaille. Dat resultaat haalden ze in 2010 tijdens de Wereldruiterspelen in Lexington waar ze twee bronzen medailles wonnen.

Tim Coomans fokte Joop TC uit de prestatielijn van Wensie (v.Pretendent) waarvan de Grand Prix-paarden Murdock, Bolero, Annette Ballerina en Zoraida bekende representanten zijn. Ziezo, de moeder van Joop TC, is halfzus van de Lichte Tour-paarden Biggles, Enterprice TC en Watch Me. De stam bracht heel veel succesvolle dressuurpaarden.

Niet alleen zijn afkomst maakt Joop TC interessant, ook zijn bloedopbouw geeft fokkers veel mogelijkheden. Via zijn vader Ravel voert hij het gewaardeerde bloed van Contango. Verder is zijn pedigree vrij van de invloed van Ferro en Jazz, wat Joop TC uitermate geschikt maakt als partner van merries die afstammen van de twee grootheden uit de fokkerij.

Joop is beschikbaar bij Brinkman.